Regina Maria a fost un catalizator acum 100 de ani și va fi și acum, când sărbătorim 150 de ani de la nașterea Sa.

 

Cinstirea Reginei Maria este o formă de a ne sluji țara la timpul prezent, ca o formă exemplară de remândrire de România.

 

Regina Maria rezistă trecerii timpului cu aceeași strălucire cu care va fi cucerit Europa și America acum 100 de ani.

Dintre toate calitățile pe care le-a avut Regina Maria și dintre toate lecțiile pe care ni le-a lăsat moștenire, cea mai importantă este cea de a sluji țara căreia îi devenise regină.

Ea este personajul perfect care poate aduce solemnitate  memoriei noastre colective, identității noastre culturale și istorice, atât de greu pusă la încercare în perioada aceasta. Generații întregi nu mai sunt conectate la istoria noastră, ceea ce justificăî ușurința cu care aderă la idei atât de periculoase, pe care lumea le-a mai vehiculat și înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial.

Ceremonii precum cele incluse în proiectul Regina Maria – 150 de ani de la naștere sunt tot atâtea gesturi semnificative de remândrire de România, într-un exercițiu de conștientizare istorică.

Statisticile arată că anii cu sărbătoriri masive au un impact concret și lesne măsurabil în societate, care, în fond este doritoare să transforme un personaj istoric într-un personaj legendar.

Obiectivul proiectului

Readucerea Reginei Maria în conștiința colectivă, cu accent pe copii și tineri.

Vom organiza conferințe, expoziții, lansări de carte, proiecții de documentare, podcast-uri, cursuri pentru tineri, prezențe susținute în social media, instrumente prin care să canalizăm creativitatea societății românești către singurul model care poate vorbi astăzi societății românești fără senzația de prăfuire.

Vom încerca trezirea interesului publicului general prin contribuția artiștilor, scriitorilor, poeților, cercetătorilor, muzeografilor, teologilor, profesorilor, din edituri, universități, muzee, galerii de artă.

Proiectul nostru are câteva scopuri principale:

  • Exercițiu de recuperare a memoriei istorice colective și de însușire a modelului pe care Regina Maria îl reprezintă.

  • Fixarea în memoria contemporană a imaginii, personalității și rolului Reginei de model, cu exemple atât din propria istorie a fundației noastre cât și a fondatorului său și a membrilor comunității noastre de bine.

  • Promovarea valorilor Reginei Maria

  • Împlinirea misiunii Fundației și promovarea viziunii colective și individuale

Motivația noastră?

Regina Maria este inspiratoarea Fundației noastre.

Regina Maria a fost dintotdeauna sursa de inspirație a Fundației noastre după cum este pentru toți oamenii care au descoperit-o.

Însăși existența organizației noastre se datorează inspirației pe care Regina Maria a exercitat-o și asupra fondatorului fundației noastre, dr Wargha Enayati, continuatorul misiunii ei de a întoarce binele în comunitatea din care face parte.

Dr. Wargha Enayati are o activitate de 30 de ani în lumea serviciilor medicale private, și a marcat suficiente premiere în sistemul medical din România:

- primul cabinet privat,

- primele abonamente,

- primele operații în privat,

- prima maternitate,

- prima rețea de clinici și spitale numite Regina Maria, din care dr Enayati s-a retras

- primele policlinici sociale ale Fundației Inovații Sociale Regina Maria,

- primul oraș medical din România, Enayati Medical City: policlinici, spital, maternitate și rețeaua de diagnostic concierge medical

Fundația CMU Regina Maria este o organizație independentă și NU are nicio legătură cu rețeaua privată de sănătate Regina Maria.