Destinul ne așează în locuri diferite

Te rugăm să fii parte din mecanismul universal al bunătății.

Redirecționează 20% din impozitul companiei tale!

E simplu și nu implică implică niciun cost!

Semănăm mai mult decât credem dar, din neșansă, destinul ne așează în locuri diferite.

Fundația are grijă de 120 de copii de la cele 3 centre educaționale. Fiecare din ei are o poveste diferită. Dar, indiferent unde i-a așezat destinul, cu toții își doresc să învețe și să vină zilnic în centrele noastre, unde se simt iubiți și prețuiți.

Cei aproape 5000 de pacienți defavorizați de a căror sănătate se îngrijește Fundația noastră, au fiecare din ei opoveste diferită. Dar, indiferent unde ne așează destinul , atunci când suntem bolnavi, cu toții ne dorim un loc unde să fim tratați cu demnitate și iubire.

“Numele meu este Denisa și merg la școală în Corbeanca. Pe multe fetițe le aduce la școală tatăl lor, cu mașina. Eu vin singură, cu “locala”. Mama mea muncește foarte mult, face curățenie în multe case mari. Iar tata e la pușcărie.

Mie îmi place mult la școala, mai ales de când vin la Centru. Aici doamnele sunt bune și zâmbesc mereu și mă ajută cu lecțiile. La fel au ajutat-o și pe Cristina, sora mea mai mare, care astăzi e foarte bună la ea în clasă!

Dacă nu ar fi doamnele de aici, mi-ar fi foarte greu, pentru că mama mea nu știe deloc să scrie și să citească...

Eu știu doar că mulți oameni buni ne ajută să venim aici la Centru în fiecare zi și vreau să le spun, așa cum m-a învățat doamna Camelia, că le sunt Recunoscătoare și că îi rog mult de tot să ne ajute în continuare, ca să putem să învățăm aici în fiecare zi! Și într-o zi, să fiu și eu ca doamna Camelia.”

Denisa, elevă în clasa a III-a

“Toată lumea își dorește să fie sănătoasă. Unii își doresc și case de vacanță sau mașini de lux...

Eu, tot ce îmi mai doresc este doar să fiu sănătos și să am unde să pun capul, visez la o locuință socială. Că la adapost e tare greu...

De când am rămas fără loc de muncă, viața a fost grea. Am pierdut casa și asigurarea medicală. Când m-am îmbolnăvit nu am mai avut la ce medic să merg, și nici să imi cumpăr tratamentul.

Domnul doctor și toți cei de aici m-au primit cu grijă, m-au consultat și mi-au oferit medicamente, fără să mă întrebe dacă am bani sau asigurare medicală. Le sunt foarte Recunoscător, pentru că mi-au redat sănătatea și speranța!”

dl Ionel V. -pacient al Policlinicii Sociale Baba Novac

CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU PACIENȚII CU ADICȚII

Îngrijorați de statisticile în ceea ce privește adicțiile tinerilor și adulților din România, și având o experiență de 14 ani în ceea ce privește serviciile de sanatate socială, ne-am decis să lansăm un Centru de Recuperare pentru Pacienții cu Adicții, dedicat celor care doresc să își recâștige demnitatea în lupta cu adicțiile și să își regăsească echilibrul.

În România, 1 din 10 adolescenți a consumat cel puțin o dată droguri ilegale.

35% din populație consumă alcool în exces, iar 53% sunt bărbați – cel mai mare procent din Europa.

In ultimii ani, numărul persoanelor dependente a crescut cu 15%, incluzând dependentele comportamentale (ex. jocuri de noroc).

În fața acestor statistici alarmante, România dispune de doar 10 centre de tratament pentru dependență – un contrast uriaș față de 270 de centre publice din Germania.

Află mai multe

Cum redirecționez cei 20%?

20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și cultura organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul pe profit trimestrial sau anual (in funcție de cifra de afaceri). Legea Sponsorizării a rămas în vigoare și permite companiilor platitoare de impozit pe profit să își deducă sponsorizările, in limita sumei minime dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit.

Procedura de sponsorizare nu implică niciun cost pentru companie!

Sponsorizarea aferentă anului 2024

A rămas în continuare valabilă facilitatea fiscală acordată prin mecanismul de credit fiscal, care permite companiilor platitoare de impozit pe profit, indiferent de Cifra de afaceri, să plătească suma respectivă direct către o organizație non-profit și nu în contul impozitului pe profit. 

*Atenție! Pentru a beneficia de facilitatea fiscală de reducere a impozitului pe profit/venit, plata sponsorizării către ONG trebuie efectuată în cursul exercițiului fiscal și nu mai târziu de închiderea acestuia (trimestrial -31 martie, 30 iunie, 30 sept, sau pana cel târziu 31 decembrie 2024, in functie de tipul contibuabilului)

Daca esti o companie care raporteaza trimestrial, descarcă aici

Contractul de Sponsorizare trimestriala

Care sunt pașii sponsorizării?

Pasul 1

Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul dumneavoastră pe profit, în limita a 0.75% din cifra de afaceri

Pasul 2

Completează contractul de sponsorizare (la Valoarea contractului alege pct. 2.2)

Pasul 3

Trimite contractul de sponsorizare pe e-mail la frm@fundatiainovatiisociale.ro

Cum ajutăm

Policlinici Sociale

Policlinica Socială Baba Novac, Clinica Sala Palatului si InClinic Rahova sunt cele 3 proiecte ale fundației noastre care oferă servicii medicale și grijă pentru pacienții mai puțin norocoși.

Centre educaționale

Peste 120 de copii primesc educație de calitate în centrele noastre educaționale din Corbeanca, Băneasa și CUIB.

Alte modalități de donație

Există multe moduri în care poți ajuta